Manier van werken (aanpak)

Manier van werken

Ik vergelijk het leven, het ondernemerschap, vaak met een rivier. Een rivier is niet recht. Een rivier meandert, slingert, kronkelt en heeft zijdelingse invloeden. Ik stap een tijdje in de rivier en beweeg een stukje mee.

Ervaringsgericht werken

Als ondernemerscoach stel ik de ervaring van de ondernemer centraal. Ik voeg in waar jij bent. Ik bied geen maatpakken, maar confectiepakken. Geen enkel pak is hetzelfde. Iedereen neemt zijn eigen ervaring mee en hier sluit ik bij aan.

recht-door-zee-henri-van-gelder

Recht door zee

What you see is what you get. Ik ben recht door zee. Ik geef terug wat ik zie gebeuren. Samen gaan we hiermee aan de slag.

systeemgericht-werken-henri-van-gelder

Systeemgericht werken

Ieder mens heeft de behoefte om gekend, geliefd en erkend te worden. Dit is de basis van ons bestaan. In het gezin waar we opgroeiden, hebben wij patronen ontwikkeld. Deze patronen spelen vaak nog een grote rol in ons leven. Een aantal voorbeelden:

Je ouders hadden weinig tijd en aandacht voor je. Er kan dan een universele angst zijn voor afwijzing.

Je vader nam alles van je over, waardoor je weinig zelfvertrouwen hebt gekregen.

Samen ontdekken we deze patronen en gaan we op zoek naar nieuwe, helpende patronen.

nieuwe-patronen-inslijten

Nieuwe patronen inslijten

Soms stagneert de ontwikkeling. Het is nogal wat om een rivier om te leggen, want een rivier zoekt altijd zijn oude bedding op.

We leggen samen een route aan, maar het kost tijd en inspanning om deze route in te slijten. Oude patronen steken weer de kop op.

Ik help jou om nieuwe patronen in te slijten. Als jij de tools hebt om weer verder te gaan, stap ik op de wal.

Vaak stap ik na een half jaar weer even in de rivier. Dan kijken we hoe de rivier stroomt en waar nog groei nodig is.

Een investering voor het leven!

“Ik heb veel inzicht gekregen in mezelf, maar ook in anderen. Dit geeft rust en overzicht. Een investering voor het leven!”

Ik wilde ontdekken wie ik was

“Henri was voor mij de juiste match om dichterbij mezelf en bij mijn geliefden te komen en te blijven. Ik kan Henri aan iedereen aanbevelen.”